Wanneer moet je acquisitie NIET uitbesteden?

Wanneer moet je acquisitie NIET uitbesteden?

Sales outsourcing is onze business. Wij willen dat bedrijven een deel of al hun acquisitie aan ons uitbesteden. Vooral  bedrijven die een nieuwe markt willen veroveren of nieuwe producten en diensten willen lanceren zijn voor ons een mooie uitdaging.

Niettemin zijn er soms momenten dat we gewoon nee moeten zeggen. Hier zijn drie voorbeelden van situaties, waarin wij adviseren dat acquisitie uitbesteden niet verstandig is:

1. Wanneer er nog geen omzet of sales zijn gemaakt

Wanneer u nog helemaal geen deals heeft gesloten, pas dan op voor sales outsourcing bedrijven die voor u aan de slag willen gaan zonder onderzoek te doen naar; markt, doelgroep, positionering, propositie, pricing etc. Zeker in het begin is sales een iteratief proces van het testen en verfijnen van de strategie. Wanneer uw sales outsourcing partner geen plannen heeft om te investeren in de “wetenschap” achter de sales, blijf er dan ver vandaan.

2. Wanneer u een bulkgoed verkoopt

Wanneer u een een massa-geproduceerd en ongespecialiseerd product verkoopt, in tegenstelling tot een onderscheidend product of dienst met een aantal USP’s, is het niet verstandig om in een full-service salesteam te investeren. Dan heeft u een legertje cold callers nodig, niet een ingehuurd team van salesprofessionals.

3. Wanneer uw sales outsourcing bureau gouden bergen belooft

Geloof niet in een partij waaraan u uw acquisitie uitbesteedt die u onrealistische groei belooft, of nog erger, die met extreem optimistische voorspellingen komt zonder onderzoek te doen om die voorspellingen te ondersteunen. Een kwaliteitsbureau gaat een samenwerking met u aan voor een lange termijn relatie en deelt het risico en de beloning van uw sales inspanningen. Door bijvoorbeeld niet alleen op op basis van activiteiten werken, maar ook met een commissie deal.

Er zijn genoeg situaties waarin acquisitie uitbesteden de ideale oplossing is. Om erachter te komen of het uitbesteden van uw sales voor u de juiste keuze is om uw doelen te bereiken, kunt u nu een vrijblijvende afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken.

Afspraak maken!