Koude acquisitie uitbesteden tijdens een hete zomer?

Koude acquisitie uitbesteden tijdens een hete zomer?

Gaat u binnenkort op vakantie en droomt u al van zon, zee en strand? Dan is dit een mooi moment om nog even na te denken over uw strategie voor koude acquisitie en welke stappen u gaat zetten als u weer terug bent. Als u niet op vakantie gaat, dan is dit de tijd om uw focus te bepalen voor de komende (warme) weken!

Veel bedrijven doen het in deze periode wat rustiger aan en veel van uw klanten zullen ook op vakantie gaan. De spanningsboog, het koopgedrag en de kantoortijden van uw prospects zullen afwijken tijdens de zomer. Toch is het ook in deze periode belangrijk om aan uw contacten te blijven werken… er is immers ook minder concurrentie!

Acquisitie uitbesteden voor een bepaalde periode

Voor veel ondernemers is acquisitie uitbesteden tijdens de vakantieperiode de perfecte oplossing. U kunt met een gerust hart op reis en bij terugkomst ligt er een stapel nieuwe afspraken en leads op u te wachten. U kunt tijdens dit proces bijvoorbeeld ook aangeven, dat u bestaande klanten warm wilt houden of hen laat benaderen met een speciale zomeractie.

Heeft u uw acquisitie nog niet uitbesteed tijdens de zomer of overweegt u dit voor volgend jaar? Maak dan vandaag nog een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Afspraak maken!

Wij zijn in ieder geval helemaal klaar voor de zomerperiode en met de tips hieronder helpen we u ook alvast een beetje op weg.

4 tips voor koude acquisitie gedurende de zomer

1. Overweeg om uw aanpak (tijdelijk) te wijzigen – Sommige prospects zullen de zomerperiode gebruiken als een excuus om acquisiteurs af te wimpelen. “Belt u mij maar terug na de vakantie..” of: “We tillen het even over de zomer heen..”. Klinkt dit bekend? Waarschijnlijk wel, dus wees voorbereid op deze afwijzing, voor u de telefoon oppakt.

Positioneer alle (tijdelijke/zomer) aanbiedingen die op dat moment lopen als een reden om nu te beslissen in plaats van na de vakantie. Zorg ervoor dat u voldoende aantrekkelijke redenen voor uw prospect heeft om nu te kopen, in plaats van later of een terugbel afspraak te maken.

2. Luister naar voicemails – Buiten de zomerperiode, hebben we geen tijd om lang in de wacht gehouden te worden of ingewikkelde voicemail/doorschakelsystemen te beluisteren of door te spitten.

Het is echter de moeite waard om deze tijd van jaar toch wat langer te blijven hangen!

U kunt op deze manier vaak extra informatie verzamelen. Veel mensen laten namelijk een naam en telefoonnummer achter een collega, die hun zaken waarneemt tijdens hun vakantie. Luister dus naar die voicemail en misschien krijgt u wel het nummer van de manager/beslisser en kunt u alsnog de deal sluiten. Misschien krijgt u het nummer van een andere collega, die u precies inzage kan geven over wat er in het laatste kwartaal gaat spelen.

3. Overweeg email als alternatief Emailmarketing is een perfect hulpmiddel voor uw acquisitie, dus stop hier niet mee tijdens de zomer. Het zou goed kunnen dat u iemand bereikt die u anders lastig pakken krijgt. Probeer variatie aan te brengen in de momenten waarop u email verstuurd of nabelt.

Zorg ervoor dat uw emails geschikt zijn voor weergave op mobiele apparaten en zorg voor een goede call-to-action bovenaan de email. Veel mensen die op vakantie zijn, zullen alsnog antwoorden vanaf hun mobiele apparaat. Vergeet ook niet dat u door het sturen van email Out of office berichten terugkrijgt, waar wellicht ook namen en telefoonummers van collega’s in staan die u kunt bellen.

4. Stem uw boodschap af op uw prospect – Regel 1 in acquisitie is dat u van tevoren probeert uit te zoeken, wat de situatie van uw prospect is alvorens hem te bellen. Omdat het tijdens de zomer wat rustiger is, heeft u hier meer tijd voor dan normaal. Welke voordelen hebben ze bij uw product of dienst? Wat doen ze nu precies en wat zijn de trends en problemen in hun business?

Spendeer tijdens de zomer wat meer tijd aan het researchen van uw prospect op bijvoorbeeld Linkedin. Bekijk de bedrijfswebsite en zoek naar nieuws, nieuwe medewerkers, fusies, overnames, etc. Zorg ervoor dat wanneer u iemand aan de lijn krijgt, dat u de JUISTE vragen stelt. Kennis staat gelijk aan geloofwaardigheid bij koude acquisitie…

Hoewel bovenstaande tips wellicht niet nieuw voor u zijn, is het wel zaak om ze daadwerkelijk te gebruiken en ze te integreren in uw strategie voor de zomer. En vergeet niet dat praten over vakantie een leuke manier is om in gesprek te komen met uw prospect!

Acquisitie uitbesteden?

Afspraak maken!