Kosten voor het uitbesteden van acquisitie

Kosten voor het uitbesteden van acquisitie

Wat zijn nu eigenlijk de kosten voor het uitbesteden van acquisitie? Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk om eerst het verschil tussen vaste kosten en variabele kosten voor acquisitie en sales te begrijpen.

Vaste kosten

Vaste kosten zijn kosten die u maakt ongeacht of er iets verkocht wordt. Net als bij de huur van een woning blijven deze hetzelfde. Of er nu inkomen binnenkomt of niet, de huur moet betaald worden. Als het gaat om kosten voor acquisitie, kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • Salaris van acquisiteurs
  • De huur van het pand (de ruimte die salesmedewerkers gebruiken)
  • Infrastructuur (telefoonabonnement, computers, leaseauto, koffie, rapportagesoftware etc.)

Variabele kosten

Hier tegenover staan de variabele kosten voor uw acquisitie. Deze zijn afhankelijk van de prestaties van uw acquisiteurs. Denk bijvoorbeeld aan de telefoonrekening, maar ook de commissie- of bonusregeling. Commissie is een variabele kostenpost. Als een acquisiteur 10% per verkoop verdient en de verkopen van die maand zijn €30.000, dan ontvangt die persoon €3.000 commissie. Als de verkopen €1.000 zijn, dan is dat nog maar €100.

Het omzetten van vaste kosten voor acquisitie naar variabele kosten is een geweldige manier om kosten te besparen. Het kan zelfs het verschil betekenen tussen falen of succesvol zijn met uw acquisitie. Dit geldt natuurlijk extra voor bedrijven die net opstarten of bedrijven die totaal geen kaas hebben gegeten van sales of acquisitie.

Kosten besparen door het uitbesteden van acquisitie

In plaats van het aannemen van fulltime acquisiteurs en verkopers, die flinke kosten met zich meebrengen voor bijvoorbeeld hun salaris, kunt u ook kiezen voor een betrouwbare partij die de acquisitie voor u uit handen neemt. Vaak hanteren deze bedrijven een testperiode, waarna u in de meeste gevallen kunt kiezen voor een werkwijze die aansluit bij uw behoefte:

Uren

U spreekt een bepaald aantal uren af tegen een uurtarief voor een bepaalde periode, waarin een of meerdere salesprofessionals voor u aan de slag gaan. Doordat u flexibel bent om meer of minder uren in te kopen, zult u kosten besparen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan seizoensgebonden producten of diensten.

Leadfee

Een veel gehanteerde werkwijze bij het maken van afspraken (het genereren van warme leads) is de zogenaamde Leadfee. Hierbij spreekt u een vast bedrag af per gemaakte afspraak door de ingehuurde acquisiteur. Vervolgens kunt uzelf of een commercieel medewerker de afspraak opvolgen en een verkooptraject ingaan. Vaak is het ook mogelijk deze vervolgstappen uit te besteden.

No cure no pay acquisitie

Voor no cure no pay acquisitie geldt eigenlijk hetzelfde als bij de Leadfee. U betaalt pas bij behaalde resultaten. Dit hoeft echter niet alleen om een afspraak te gaan, maar kan ook een commissieregeling zijn waarbij de acquisiteur per verkocht product of dienst een vergoeding ontvangt.

Een eenduidig antwoord op de vraag: “Wat zijn de kosten voor het uitbesteden van acquisitie?” is er dus niet. Dit is volledig afhankelijk van het soort product/dienst, de marges, de werkwijze, concurrentie, doelstellingen marktomstandigheden etc. Wat echter wel vast staat is dat voor de meeste bedrijven het (deels) uitbesteden van hun acquisitie een flinke kostenbesparing met zich mee kan brengen.

Vrijblijvende prijsopgave voor uw specifieke situatie?

Maak een afspraak!

 

Deel dit bericht: