Hoeveel gekwalificeerde leads wilt u?

Hoeveel gekwalificeerde leads wilt u?

Het is de eeuwig durende strijd in leadgeneratie: kwantiteit versus kwaliteit van leads. Gezien ons vakgebied hebben wij vaak moeten optreden als scheidsrechter in deze strijd en om eerlijk te zijn, valt er voorlopig nog geen winnaar aan te wijzen. En misschien hoeft dat ook niet…

Bedrijven die hun acquisitie uitbesteden willen leads van hoge kwaliteit, die klaar zijn om te sluiten en ze willen er zoveel mogelijk.

Leads van hoge kwaliteit

Klinkt logisch, maar er gaat een behoorlijke hoeveelheid werk zitten in het produceren van een hoge kwaliteit lead en vaak gaat dat ten koste van de kwantiteit. We moeten de slechte eruit vissen om bij de goede te komen, wat tegelijk een kunst en een wetenschap is. Ons doel is om de hoogste kwaliteit te leveren aan onze opdrachtgevers en tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen, dat er voldoende aanvoer van leads is om kansen te creëren.

Het goede nieuws is dat leadgeneratie een spel van cijfers is. Wanneer uw bedrijf 50 gekwalificeerde leads ontvangt in een maand die per stuk €65,- kosten, dan heeft u €3.250,- uitgegeven aan een vijver met 50 potentiële klanten voor uw product of dienst, die gekwalificeerd zijn.

Maar houd in de gaten dat deze potentiële klanten allemaal verschillend zijn. Ze hebben verschillende behoeften, verschillende agenda’s, verschillende interpretaties van salestechnieken en sommigen veranderen misschien compleet van gedachten over wat ze in eerste instantie wilden. Dat hoort nu eenmaal bij het spelletje, wanneer je leads probeert te genereren uit verschillende doelgroepen.

Het grote plaatje van leadgeneratie

In plaats van uw ROI per lead te berekenen, is het beter om te focussen op de totale ROI van de aangebrachte leads. Wanneer slechts 4 van de 50 leads een klant wordt, met een gemiddelde orderwaarde van bijvoorbeeld €1.500,- wordt er op iedere 50 leads nog steeds €2.750 verdiend. Niet slecht toch?

Wij zien vaak dat bedrijven die hun acquisitie uitbesteden zich verliezen in individuele leads, in plaats van het grote plaatje te zien. Laten we niet vergeten dat zelfs een superlead op het laatste moment toch voor een concurrent kan kiezen! Er moet dus een balans zijn tussen uw verwachtingen t.o.v. kwaliteit en uw behoefte aan voldoende kansen om nieuwe deals te sluiten.

ROI van leadgeneratie maximaliseren

Uiteindelijk hoeven we dus geen keuze te maken, maar moeten we begrijpen dat kwantiteit en kwaliteit vaak krachten zijn die tegen elkaar werken. De sleutel zit in het vinden van een balans tussen die twee om zo de ROI van leadgeneratie te maximaliseren.

Maak een vrijblijvende afspraak om te zien hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Afspraak maken!

Deel dit bericht:

    0 Comments on “Hoeveel gekwalificeerde leads wilt u?