Kosten en baten van acquisitie uitbesteden

Kosten en baten van acquisitie uitbesteden

Zodra uw bedrijf is opgestart zult u vooral bezig zijn met acquisitie en het genereren van nieuwe verkopen, maar u hoeft het niet allemaal alleen te doen.

De vraag is of u zelf mensen gaat aannemen om de acquisitie  en verkoop te gaan doen of kiest voor acquisitie uitbesteden. Er is een groeiend aantal acquisitiebureaus dat klaar staat om met u aan de slag te gaan, een sales strategie op te zetten en voor de juiste mensen zorgt om die strategie te implementeren.

Ondernemers met een verkoopachtergrond zullen er misschien sneller voor kiezen om zelf salesmensen aan te nemen en ze op te leiden. Daarnaast zijn ondernemers vaak van nature controlfreaks en zullen ze er een voorkeur hebben om dit soort processen binnen de deur te houden.

Maar wanneer men niet bekend is met acquisitie en sales, dan kan uitbesteden een uitkomst zijn. Het geeft de mogelijk om snel te schakelen zonder de risico’s van het aannemen van personeel.

De valkuilen van zelf de acquisitie doen

Ondernemers die zelf een salesteam willen bouwen moeten goed opletten. Vaak worden er wel verkopers aangenomen, maar wordt er niet voor de juiste infrastructuur gezorgd. Als men bijvoorbeeld niet zorgt voor duidelijke targets en een bonusstructuur, kan het al heel lastig worden om een salesteam te managen.

Een andere misser die ondernemers maken, is het aannemen van een salesmanager die op hun lijkt. Wanneer de ondernemer zelf een technische achtergrond heeft, zal deze sneller een manager aannemen die ook technisch is aangelegd, terwijl dit vaak funest is voor een het salesteam dat de acquisitie moet doen.

Acquisitie uitbesteden is sneller en voordeliger

Bedrijven waar u uw acquisitie kunt uitbesteden, zullen salesprofessionals inschakelen voor een specifieke klant. Het salesteam is dus toegewijd aan een bepaald bedrijf en kan zelfs meegaan op afspraak met de opdrachtgever. Als het goed is, is de ingehuurde acquisitieur een echt verlengstuk van de organisatie van de opdrachtgever.

Door acquisitie uit te besteden kunt u uw product of dienst veel sneller in de markt zetten en bespaart u veel kosten op het recruimentproces en de infrastructuur.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Maak dan vrijblijvend een afspraak!

Maak een afspraak!

Deel dit bericht: