Acquisitie uitbesteden? Stel vragen!

Acquisitie uitbesteden? Stel vragen!

Een productief en succesvol acquisitieteam samenstellen is niet gemakkelijk. Het aannemen van professionals die over de nodige saleservaring en kennis beschikken om uw product of dienst te vermarkten kan een tijdrovende klus zijn. Er zijn veel variabelen waar u rekening mee moet houden wanneer u besluit uw acquisitie uit te besteden.

Veel organisaties claimen dat ze een complete oplossing kunnen bieden voor het uitbesteden van acquisitie. Ze verzorgen de complete salescyclus – van leadgeneratie en kwalificatie tot het sluiten van de deal. Ze beloven een dedicated team te leveren met expertise in vrijwel iedere branche.

Maar een complete oplossing voor het uitbesteden van acquisitie omvat veel meer dan dat. Bij iedere aanbieder van deze diensten is het belangrijk om goed te kijken naar het track record, referenties en bijvoorbeeld de financiële status, maar er zijn ook andere  belangrijke vragen die u kunt stellen wanneer u op zoek bent naar een strategische salespartner.

Vragen voor de partij aan wie u acquisitie wilt uitbesteden

  • Sluit de partij aan bij uw bedrijfscultuur en uw behoefte?
  • Heeft de  organisatie ervaring en expertise in uw branche? Zo niet, hebben ze een bewezen track record dat laat zien dat ze zich snel kunnen aanpassen in soortgelijke omstandigheden?
  • Hoe werkt de partij samen met hun cliënten wanneer het gaat om de aanpak en strategie?
  • Wat voor productiviteitsrapportages, monitoring en transparantie worden er geboden?
  • Welke tools worden er gebruikt voor automatisering? Hoe wordt de informatie gedeeld met de opdrachtgever?
  • Op welke manier wordt er sales bedreven? Sluit het salesproces van uw outsourcing partner aan bij uw bedrijfsproces? Hoe wordt de kwaliteit gemeten? Hoe zit het met de training van de salesprofessionals?

Meer belangrijke zaken voor het uitbesteden van acquisitie

Verzeker u er altijd van dat het bedrijf waaraan u uw acquisitie uitbesteedt beschikt over een ervaren team, dat snel kan schakelen en zich vlug aan kan passen aan de altijd veranderende marktomstandigheden.

Acquisitie uitbesteden van a tot z, is veel meer dan alleen virtuele extensie van uw eigen verkoopteam. Een professionele sales outsourcing partij biedt u een salesteam dat de ervaring heeft om nieuwe verkoopstrategieën uit te bouwen en nieuwe markten aan te boren voor uw producten en diensten. Daarnaast heeft u direct beschikking over de nieuwste verkooptechnieken en tools.

Denkt u er over om uw acquisitie uit te besteden? Stel dan vandaag al uw vragen!

klik hier voor een afspraak