7 tips voor het uitbesteden van acquisitie

7 tips voor het uitbesteden van acquisitie

Uw acquisitie uitbesteden kan lastig zijn. Aan de ene kant wilt u resultaten zien en aan de andere kant wilt u dat de partij waar u uw acquisitie aan uitbesteedt, uw bedrijf goed vertegenwoordigt. Het liefst in overeenstemming met wat u als organisatie wilt uitstralen.

Hieronder vindt u 7 tips voor het succesvol uitbesteden van uw acquisitie:

1. Begin met het eindresultaat in gedachten

Wat verwacht u van het uit besteden van uw acquisitie? Wanneer u de juiste contactgegevens van een prospect ontvangt, is dat een succes? Worden er daadwerkelijke afspraken voor u gemaakt? Wilt u dat er deals voor u gesloten worden?

Wees realistisch in uw verwachtingen en tegelijkertijd duidelijk in uw wensen. Deel uw doelen op basis van de inzet die verwacht wordt en bespreek de parameters voor het eerste gesprek. We kunnen alleen raak schieten als we weten waar we op mikken.

2. Acquisitie uitbesteden moet een onderdeel zijn van een campagne

Om effectiever koude acquisitie te kunnen plegen, zou het acquisitiegedeelte eigenlijk onderdeel moeten zijn van een goed doordachte marketingcampagne. Het mooiste is als er bijvoorbeeld al via media-uitingen aandacht is gevestigd op het product of de dienst, zodat er bij de prospect een lampje gaat branden wanneer er een acquisiteur belt.

Denk hierbij ook aan een emailcampagne, brochures en een goede landingspagina op de website, waar de acquisiteur naar kan verwijzen. Dit straalt professionaliteit uit en warmt de prospect op, waardoor de kans op succes aanzienlijk wordt vergroot.

3. Duidelijke reden voor het contact

Als onderdeel van de marketing inzet moet er een duidelijk call-to action zijn, die overgebracht wordt tijdens het contact. Het gesprek moet beginnen met een logische introductie, die gelijk duidelijk maakt wat het doel is.

Het moet de prospect aanspreken of een pijnpunt aanstippen. Een goed belscript, een heldere werkwijze en een duidelijk stappenplan dragen hieraan bij.

4. Positioneer het gesprek als hulp aanbieden

Mensen kopen graag, maar willen niet dat iemand ze iets “verkoopt”. Het is dus belangrijk dat het gesprek ingezet wordt als het aanbieden van hulp. Het is essentieel dat de acquisiteur goed op de hoogte  is en over kan brengen hoe uw bedrijf de prospect zou kunnen helpen.

De reactie op iemand die duidelijk is over hoe hij of zij ergens bij kan helpen, is veel beter dan op iemand die een product of dienst probeert te verkopen.

5. Zorg voor achtergrondinformatie

Als onderdeel van de voorbereiding en de opstartfase, is het belangrijk dat u achtergrond- en researchinformatie deelt. Hierdoor heeft de acquisiteur een goed beeld van uw propositie en hoe deze uw toekomstige klanten kan helpen.

Overweldig het bedrijf waaraan u uw acquisitie gaat uitbesteden niet met alles wat u heeft. Wees specifiek in de informatie die u deelt, zodat de acquisiteur snel aan de slag kan en niet zelf hoeft te filteren wat belangrijk is en wat niet.

6. Selecteer op persoonlijkheid

Omdat u een deel van uw bedrijfsvoering uit handen geeft bij het uitbesteden van uw acquisitie, wilt u er zeker van zijn dat de acquisiteurs die voor u aan de slag gaan uw product of dienst goed kunnen vertegenwoordigen.

De beste gesprekken zullen voorkomen uit mensen die op dezelfde lijn zitten als u.

Daarom is het verstandig om kennis te maken met de mensen die de gesprekken voor u gaan voeren. Wanneer u zich er niet prettig bij voelt, vraag dan om vervanging of kies voor een andere partij.

7. Deel uw CRM systeem

Gebruik de informatie die u al heeft over uw bestaande klanten en eventuele prospects. Deel deze met de partij waaraan u de acquisitie gaat uitbesteden. Hierdoor beschikken zij niet alleen over achtergrondinformatie, maar kunnen ze ook aanvullingen noteren en gegevens updaten na ieder contactmoment.

Wanneer u geen CRM heeft, laat deze dan opzetten door het acquisitiebureau. Zo heeft u na de campagne een mooi startpunt voor uw eigen database.

Waardevolle toevoeging

Acquisitie uitbesteden kan een waardevolle toevoeging zijn voor uw sales- en marketinginspanningen. Door deze 7 tips te volgen, komt u beslagen ten ijs en dat zal terug te zien zijn in de resultaten.

Meer informatie of een vrijblijvend advies?

Afspraak maken!