4 foute aannames over acquisitie uitbesteden

4 foute aannames over acquisitie uitbesteden

  Er zijn veel misvattingen over wat er nodig is om succesvol te zijn in sales en acquisitie. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat je een deal kunt sluiten door het vertellen van een schuine mop en het schudden van een hand. De waarheid is echter, dat een goede salesprofessional niet alleen zijn eigen product of dienst goed kent maar ook die van zijn prospect of klant. Hij begrijpt de pijnpunten van de klant en hij komt met creatieve oplossingen om de problemen van die klant op te lossen.

Wanneer het gaat over acquisitie uitbesteden zijn er zelfs nog meer foute aannames. Over wat het is, wanneer het werkt voor een bedrijf en hoe je het op de juiste manier aanpakt. Hier zijn 4 foute aannames over het uitbesteden van acquisitie met daarbij de waarheid over de toegevoegde waarde die het kan opleveren.

Foute aanname 1: Wanneer u uw acquisitie wilt uitbesteden, doet uw huidige salesteam zijn werk niet

De waarheid: Bedrijven besteden hun acquisitie niet uit omdat ze niet loyaal zijn tegenover hun huidige acquisiteurs of omdat ze hun werk niet goed doen. Het uitbesteden van acquisitie gaat namelijk over groei en het uitbouwen van uw business. Door het uitbesteden van uw acquisitie- en saleswerkzaamheden onstaan nieuwe  netwerken, nieuwe invalshoeken, worden nieuwe markten aangeboord en komt u in gesprek met nieuwe potentiële klanten. Zo laat u uw bedrijf op een strategische en objectieve manier groeien.

Foute aanname 2: Het acquisitiebureau dat u inhuurt moet achter iedere potentiële lead aanjagen

De waarheid: U wilt zich niet focussen op iedereen die ooit in contact is geweest met uw bedrijf. Ondanks dat moet u nog steeds veel prospects bereiken om genoeg leads te genereren zodat uw pijplijn gevuld wordt waardoor er consistent deals gesloten kunnen worden. De truc is om gekwalificeerde leads te produceren. Met andere woorden; het moeten de juiste leads zijn die voldoen aan de vooraf gestelde criteria, op het juiste moment. Op basis van de conversie van deze leads kan je verwachtingen managen en doelstellingen realistisch houden.

Foute aanname 3: Acquisitie uitbesteden betekent huidige verkopers ontslaan

De waarheid: Het uitbesteden van uw acquisitie maakt uw huidige salesmensen niet overbodig. Soms heb je een geweldige medewerker die gewoon niet de juiste capaciteiten heeft om een nieuwe markt aan te boren of een nieuw product te lanceren. U moet dus op zoek gaan naar een manier om problemen, die niet altijd aan de oppervlakte zichtbaar zijn, op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u bepaalde medewerkers op een ander project, een andere markt een ander type klant of een ander onderdeel van het commerciële proces inzet.

Foute aanname 4: Wanneer u een goed verkoopteam heeft, hoeft u uw acquisitie niet uit te besteden

De waarheid: Wanneer u een deel of al uw sales en acquisitie uitbesteedt, moet u beginnen met het einddoel in gedachten. Kijk eens goed naar wat uw salesteam echt nodig heeft om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Bepaal hoe ze dat moeten gaan doen en hoe het succes gemeten wordt. Wanneer uw salesmensen die doelen niet kunnen bereiken of niet kunnen voldoen aan de voorwaarden voor succes met hun huidige salesactiviteiten dan werkt de huidige opzet niet. U zult de huidige opzet dus moeten aanpassen of uw doelen moeten bijstellen.

Acquisitie en sales kunnen tegenwoordig behoorlijk lastig zijn. Het installeren van de juiste mensen en processen om omzet te genereren, is essentieel voor bedrijven die nieuwe markten willen aanboren, een nieuw product willen lanceren of nieuwe omzet- en groeidoelstellingen willen behalen.

Om er achter te komen of het uitbesteden van acquisitie geschikt is voor u, kunt u nu vrijblijvend een afspraak maken.

Afspraak maken!

We bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden met u.